top of page

Een heel andere start dan ik voor ogen had

2020 begon zo mooi en met hele leuke en uitdagende projecten die mij en mijn bedrijven naar een nieuw level zouden tillen. Ik had twee Femtastic Tribes workations gepland in Portugal en met mijn eventproductie buro had ik diverse mooie samenwerkingen te pakken waarmee ik kon werken aan de leukste, mooiste en beste evenementen en festivals. Maar helaas, COVID-19 zette een dikke, vette streep door al deze plannen. 2020 was daardoor een pittig jaar voor mij op zowel zakelijk/financieel en emotioneel gebied en ik moet eerlijk toegeven dat ik een paar maanden lang redelijke down was vanwege de maatregelen die genomen werden voor ons. In het begin van de maatregelen had ik nog het gevoel dat alles goed ging komen maar naarmate het jaar verstreek verloor ik die hoop en voelde mij als verlamd.Gelukkig had ik ook een lichtpuntje: ik kreeg een nieuwe baan aangeboden, wel op contractbasis dus niet meer freelance, maar het was iets meer dan de ToZo die ik een paar maanden heb ontvangen. Hierdoor kon ik de op hol geslagen rollercoaster van 2020 ietwat rustig uitrijden.

Helaas verliep 2021 ook niet erg rustig, mijn lieve oma overleed op 9 januari en dat schopte mij erg onderuit, in de maanden erna overleden er twee vrienden van mij en in de familie verliep het ook allemaal niet zo vlot. De baan die ik had vergde erg veel van mij, sinds het opheffen van de lockdown eind mei wilde de interim directeur zeven dagen in de week open van 10.00 tot 22.00, door de personeelstekorten werd de werkdruk alsmaar hoger. Ik werkte soms 12 uur op een dag en dat zes tot tien dagen achtereen van 7:00 uur 's ochtends tot laat in de avond. Ik voelde dat ik mijn evenwicht letterlijk en figuurlijk verloor; op een dag werd ik duizelig en viel flauw toen ik een trap opliep en knalde met mijn kaak op de trede. Ik zag er niet uit.

Ik melde mij ziek en een week later gaf ik aan dat ik niet meer terug wilde komen. Ik nam al mijn vakantiedagen (ik had nog geen dag vrij opgenomen) en overuren op en ben nooit meer terug gegaan.

Ik was een beetje boos op mezelf omdat mij had mee laten slepen in de werkdruk van die baan en daardoor mijn doel, mijn toekomst aan de kant had gezet. En nu zat ik op de bank met een enorm, lelijke wond in mijn gezicht heel erg moe te zijn. Moe en met lege handen. Gelukkig ben ik ik en ik ben niet snel of lang van slag en ik gebruikte de drie maanden om te bedenken hoe ik The Femtastic Tribe nieuw leven in ging blazen. Door de pandemie is de hele wereld veranderd, de manier hoe we zaken doen en naar t werk gaan en hoe we met elkaar omgaan. Het verschil tussen arm en rijk wordt met de dag groter en er is nog een tweedeling gecreëerd: tussen de wel en niet gevaccineerden. Is de wereld er leuker op geworden? Nee, niet perse, al zie ik hier en daar wel hele mooie gebaren en acties van mensen die anderen helpen. Dus er is nog steeds veel goeds in de wereld en daar wil ik mij op focussen.

Begin januari start ik met de eerste Accountability- en samenwerkdag, ondanks de nieuwe maatregelen kan deze gewoon doorgaan en daar ben ik erg blij mee, toch nog wel een meevallertje. Hierna ga ik nog meer evenementen organiseren en natuurlijk ga ik ook kijken of er een workation gepland kan worden. 2022 komt er aan en zal vast nog vol lockdowns en nieuwe varianten zitten maar inmiddels is er meer mogelijk dan twee jaar geleden en ga ik er vol tegenaan. Let's go make some waves. Let's make new tribes. Groetjes, Simone

4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page