top of page

Blue Monday is net zo perfect als elke andere maandag 💙

Vandaag is het maandag 17 januari en er wordt beweerd dat deze maandag voor veel mensen een deprimerende dag is. Maar waarom zou je denken? Omdat dit de dag is dat de meeste goede voornemens nu al gesneuveld zijn, het besef dat de eerst volgende feestdagen nog heel ver weg zijn en dat ondanks dat we een nieuwe periode ingegaan zijn het nog altijd heel vaak heel erg donker buiten is. Al met al goede redenen om niet de vrolijkste te zijn maar om er depressief van te worden vind ik persoonlijk wat ver gaan.


Ik ben nooit op zo'n manier met deze maandag bezig geweest of elke andere dag. Dagen zijn zoals ze zijn, ze komen en ze gaan, het is aan mij om te bepalen of die dat succesvol is of niet. Ik heb net zoals elk ander jaar geen grote ‘goede’ voornemens. Ik hoop dat mijn familie, vrienden en ik er zonder te veel of grote kleerscheuren dit jaar doorkomen en dat we veel van elkaar kunnen genieten. Ik denk dat dat ook de reden is waarom ik nooit last heb gehad van een Blue Monday: ik leg mezelf geen achterlijke voornemens op, ik kan wel zeggen dat ik vanaf nu elke week drie naar de sportschool ga maar ik weet ook dat dat niet gaat gebeuren. Ik haat de sportschool, het stinkt er vaak, er zijn overal spiegels en gekke apparaten waardoor ik nog onhandiger op lijk. Dus ik heb een sportschoolabonnement en ik ga wanneer ik zin heb, het blijkt dat ik vaker ga dan ik had verwacht. Ik zeg: vooruitgang. Voor andere zaken die ik wel belangrijk vind, zoals het blijven organiseren van evenementen voor The Femtastic Tribe en het behalen van mijn diploma als voedseldeskundige heb ik een accountability groep. Wij zorgen ervoor dat onze doelen haalbaar zijn en dat we op schema blijven zonder dat we er depressief van worden.


Dus geen Blue Monday maar een True Monday voor mij: ik ben blij met mezelf, mijn leven mijn ups en downs. Ik zie mijn fouten maar ook mijn vooruitgangen, ondanks alles ben ik verder in het leven dan vorig jaar, niet alleen door hard te werken maar ook omdat ik ongelofelijk veel geluk heb gehad. Want had mijn wieg in een arm land gestaan dan weet ik niet of ik hier nu zo zou zitten. Dus een combinatie van realistische doelen en verwachtingen en het besef van geluk zorgt ervoor dat ik geen last heb van blauwe maandagen. Lees je dit en denk je: "Gaaaadverdamme wat een cliché!" dan heb je gelijk, het is een cliché maar het werkt voor mij.

Maar lees je dit en denk je: "Goh dat wil ik ook." dan raad ik je aan om belachelijke voornemens en eisen aan jezelf en de wereld los te laten. Je helpt jezelf er niet mee en anderen al helemaal niet. Bedenk goed welke kant je op wilt en zet gewoon de eerste stap. Mag een klein stapje zijn. Bedenk ook dat je af en toe faalt of een tegenslag krijgt. Het is wat het is. Sta weer op en probeer t opnieuw, misschien met een andere aanpak of met wat hulp van anderen. Dus had je jezelf voorgenomen om te stoppen met roken en je bent weer begonnen? Stop dan weer. Wie zegt dat je alleen kan stoppen op 1 januari? Probeer het op een andere manier, vraag hulp of start een accountability groep. Datzelfde geldt voor degene die enthousiast zijn gaan lijnen en nu, tijdens het lezen van mijn blogje, een donut naar binnen werken. Geniet van die donut, goed kauwen, veeg daarna je mond af en ga opzoek naar een andere manier om dat overgewicht te kwijt te raken. Hop hop gas erop. Je kan dit. Groeten en geniet van deze mooie dag. Simone


#mondayfunday #blijei #ThefemtasticTribe #TrueMonday #accountability #letsgo #burningdaylight #dustyourselfofandtryagain


1 weergave0 opmerkingen
bottom of page