top of page

Over mij en The Femtastic Tribe

Ik ben Simone van den Hooven en ik heb The Femtastic Tribe opgericht omdat ik, als onderneemster, zelf erg veel behoefte heb verbinding met andere vrouwen om ervaringen en adviezen te krijgen en te delen.

Ik weet uit ervaring dat bijeenkomsten in vormen van samenwerkdagen, workshops en seminars, speciaal voor gelijkgestemde vrouwen, voor een enorme inspirerende en creatieve boost zorgde. Daarnaast was het uitbreiden en versterken van m'n netwerk en verdiepen van mijn kennis een mooie bijkomstigheid. Ik had er maanden later nog profijt van.
Dit wilde ik met andere vrouwen delen, maar hoe te beginnen? Uiteindelijk heb ik onlangs de stoute schoenen aangetrokken en The Femtastic Tribe opgericht
om mooie samenwerkdagen, workshops en workations te organiseren voor vrouwen samen met andere vrouwen.
 

Voor vrouwen door vrouwen
Ik organiseer diverse evenementen voor professionals om samen te werken, elkaar te coachen of om voorlichting te geven over een bepaald onderwerp.
Ik nodig specialisten uit om te vertellen over bepaalde zaken en zal zelf ook plaats nemen achter de microfoon of werktafel om de workshops en seminars te leiden. Voorlopig zal ik mijn evenementen alleen voor vrouwen samen met andere vrouwen organiseren.

Simone_Miami2019_SMALL.png

The Femtastic Tribe
"Behind every successful women is a tribe of other successful women who have her back."

Ik weet uit eigen ervaring dat vrouwen hele krachtige en mooie samenwerkingen kunnen opbouwen en onderhouden, niet alleen wij vrouwen profiteren hiervan maar ook de omgeving om ons heen. Een maatschappij waarin vrouwen en mannen een gelijk aandeel hebben aan het werkproces en het huishouden is een stabiel en gezonde maatschappij, daar profiteert iedereen dus van.
Met meer vrouwen aan de top en in de politiek zullen er ook onderwerpen besproken en behandeld worden die nu vaak pas belicht worden als het mis is, zoals discriminatie op de werkvloer tegen minderheden, vrouwen en homoseksuelen.
 Er was een wereldwijde #metoo beweging nodig om seksueel overschrijden gedrag op de werkvloer en daarbuiten aan de kaak te stellen. De LHBTQ gemeenschap moet zo haar best doen om geaccepteerd te worden en vergeet niet de #blacklivesmatters beweging. Deze drie, vrij jonge, bewegingen zijn er om gelijke behandeling op te eisen. Aan de, voornamelijk, blanke man die de meerderheid vormen in de politiek en in topfuncties bij multinationals. 
Hier en daar staan al sterke vrouwen en maken al verschil, maar helaas zijn we nog niet zo ver en voelen veel vrouwen zich non niet sterk en zelfverzekerd genoeg om zich volledig te laten zien op de werkvloer, in de politiek en op straat. Dit kan komen door diverse zaken; cultuur, gedrag, invloed van de media, religie, locatie en groepsvorming. Ik wil vrouwen begeleiden om sterker in hun schoenen te staan en hen met elkaar verbinden om een stevigere plek in deze wereld in te nemen om de wereld meer en meer gelijk en inclusief te maken.

 

Tribes

Mijn migratieachtergrond is Indonesisch en Indiaan/Surinaams, beide ouders stammen af van mooie inheemse families, tribes. Zodoende dat ik deze term koos.
Een tribe van vrouwen heeft ook iets 'oers' en dat is ook wat het is. Een bijeenkomst geeft veel deelneemsters iets krachtigs mee, maar ik voel dat ook als ik met mijn vriendinnen een paar uur of een dag optrek. We luisteren naar elkaar, steunen elkaar, geven elkaar een schop onder onze kont als het nodig is. We zijn krachtig met elkaar. Ik heb het geluk om deel uit te maken van meerdere tribes met prachtige, sterke vrouwen die elkaar steunen in het dagelijkse leven maar ook elkaars coach kunnen zijn als dit nodig is. De vrouwen in deze tribes groeien samen terwijl ze stuk voor stuk bekend staan om hun zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Elke vrouw is anders, heeft andere dromen, doelen en omstandigheden waarmee ze door het leven gaan en elke vrouw doet dat op haar eigen 'Femtastic' manier.
Met The Femtastic Tribe hoop ik meer vrouwen de tribe te geven die ze verdienen.

 

Coaching

Naast het organiseren van deze mooie evenementen ben ik ook performance coach voor vrouwen met een specialisatie in Time&Task Management. Deze specialisatie en mijn eigenwijze aanpak is niet voor iedereen weggelegd. Mijn no-nonsense/no bullshit manier van werken en aanpakken zorgen ervoor dat mijn coachees uit hun comfortzone stappen om zo de beste resultaten te krijgen. De sessies kunnen  Kijk voor meer informatie over mijn coachingsaanpak op Simone van den Hooven | Performance Coaching

Groeten en tot ziens,

Simone

bottom of page